Областният управител на Смолян Недялко Славов и кметовете на община

...
Областният управител на Смолян Недялко Славов и кметовете на община
Коментари Харесай

Областният управител на Смолян и двама кметове са в изолация заради Нанков

Областният шеф на Смолян Недялко Славов и кметовете на община Смолян и с. Широка лъка Николай Мелемов и Васил Седянков са под домашна изолираност.

Tова се показва в известие на Регионалната здравна ревизия. Те ще са под краткотрайна изолираност до момента в който излязат резултатите от PCR тестванията им.

Причината е позитивната проба за COVID-19 на зам.-регионалният министър Николай Нанков.

Тримата са участвали на мероприятия при визитата на част от екипа на премиера Бойко Борисов предходната седмица в района, където е бил и Нанков.

"Нямат открит непосредствен контакт с оповестеният възпален заместител министър на районното развиване и благоустройството.

Препоръчана им е домашна изолираност до приемане на резултатите от направените им ПСР проби ", се споделя в формалното известие на РЗИ-Смолян.

Дванадесет са оповестените за региона положителни на коронавирусна зараза лица. 7 дами и 5 мъже, от 44 до 80 години са дали позитивни проби.

Те са от общините: 5 от Смолян, 4 от Рудозем и по един от Мадан, Златоград и Девин. Хоспитализирани са шестима – 4 в регионалната болница и 2 в МБАЛ-Мадан.

Междувременно към момента се чакат резултатите от направените проби за ковид на премиера Бойко Борисов, трима министри и представител на ГЕРБ, контактни на инфектирания Нанков, оповестяват от Столичното РЗИ.

Вчера от РЗИ оповестиха, че министър председателят, районният министър Петя Аврамова, финансовият Кирил Ананиев, земеделският Десислава Танева и Севделина Арнаудова от централата на ГЕРБ ще бъдат изолирани.

Епидемиологичното изследване ще дефинира и до по кое време тъкмо ще продължи карантината. Те са нямали непосредствен контакт, само че към момента изчакват резултатите от направените им проучвания.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР