Областният управител на Шумен проф.Стефан Желев ще участва в предстоящото

...
Областният управител на Шумен проф.Стефан Желев ще участва в предстоящото
Коментари Харесай

Губернаторът на Шумен ще участва в заседанието на КЕВР за водата

Областният шеф на Шумен проф.Стефан Желев ще взе участие в идното намерено съвещание за разискване на цените на ВиК-услугите за 2019 година, планувано в Комисията за енергийно и водно контролиране на 17 декември от 13 ч. Това прецизираха от пресслужбата на регионалната администрация и обясниха, че той ще изрази позиция срещу идното нарастване на комплексната цена на ВиК-услугите за битовите консуматори.

В сряда регионалният шеф е изпратил писмо до ръководителя на КЕВР със мнението си, в което показва противоречие с оповестения отчет от дирекция „ ВиК услуги “ и дирекция „ Правна “ на КЕВР, предусещащ нарастване на комплексната цена за битови и приравнени към тях консуматори на 3,40 лева./м3 с Данък добавена стойност.

Според проф. Желев това следващо нарастване на цената на ВиК услугите, въпреки и обусловено от регистрирания инфлационен показател, е голословно и незаслужено за качеството на услугата, която се дава от оператора.

„ Като регионален шеф и ръководител на Асоциацията по ВиК-Шумен поех отговорността за развиването на ВиК бранша и показах позитивно мнение за одобрение на Бизнес-плана за развиване на ВиК-Шумен за регулаторен интервал 2017-2021 година, с оглед нуждата от основаване на условия за реализацията на огромни ВиК капиталови планове за област Шумен. Не мога обаче, да се съглася с ново нарастване на цената на услугата, защото към момента предходното нарастване не е довело до търсените позитивни резултати и няма възстановяване на качеството на услугите и на общото положение на ВиК-системите и оборудванията “, се споделя в мнението на регионалния шеф до ръководителя на КЕВР.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР