Областният управител на Русе Анатоли Станев и парламентарният секретар на

...
Областният управител на Русе Анатоли Станев и парламентарният секретар на
Коментари Харесай

ОУ „ОТЕЦ ПАИСИЙ“ ДОМАКИНСТВА ОБЛАСТНИЯ КРЪГ НА НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ПО БЕЗОПАСНОСТ НА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА

Областният шеф на Русе Анатоли Станев и парламентарният секретар на Министерството на превоза и известията Синан Хебибов откриха районния кръг на националното съревнование по сигурност на придвижването по пътищата. То се организира през днешния ден в Основно учебно заведение „ Отец Паисий “с шеф Биляна Алексиева. В него участваха три тима всеки формиран от по четири възпитаници от 5 до 7 клас. Те бяха от учебните заведения в Ценово, Сливо поле и Русе, като Русе беше показан от ученици на СУПНЕ „ Фридрих Шилер “. Надпреварата се организира под егидата на регионалния шеф Анатоли Станев. Самият той е ученик на училището-домакин.

„ Подобни начинания способстват за развиването на децата в живота. Движението по пътищата е извънредно значимо за всички ни и децата би трябвало в точния момент да са осведомени с практическите аспекти във връзка с сигурността “, сподели Станев и акцентира, че всички би трябвало да бъдем рационални участници в придвижването и да сме толерантни между тях.

По думите на Хебибов това съревнование има най-много дисциплиниращ и обучителен темперамент, който ще помогне в живота на подрастващите. „ Самата концепция за сигурност на придвижването по пътищата би трябвало да ни бъде идея и аз я приема като такава “, добави още парламентарният секретар на Министерството на превоза и известията.

По-късно денем очаквайте спомагателна информация по отношение на спечелилите. За спечелилите са обезпечени купи, медали и грамоти. Освен на практика умения децата трябваше да решат и тест от 25 въпроса, като някои от въпросите бяха с отворен отговор. На място имаше още представители на Пътна полиция, Регионалното ръководство на образованието и Българския червен кръст. За присъстващите беше планувана и къса културна стратегия, включваща модерни песни и танци, както и скечове, свързани с придвижването по пътищата.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР