Областният управител на Русе Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков

...
Областният управител на Русе Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков
Коментари Харесай

Отбелязваме 175-ата годишнина от рождението на Христо Ботев

Областният шеф на Русе Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков ще вземат участие в гала в румънската столица Букурещ по случай отбелязването на 175-ата годишнина от рождението на Христо Ботев.

Събитието ще се организира през днешния ден следобяд пред бюст-паметника на поета-революционер в парка „ Крал Михай I ”. Визитата на Станев и Милков е по покана на изключителния и пълномощен дипломат на Република България в Румъния Н. Пр. Радко Влайков. От своя страна дипломатът ще участва на ритуала по водосвет на бойните флагове и знамената светини в Русе, който ще се организира от 11.30 часа на понтона под хотел „ Рига “

Областният шеф и кметът дружно с началника на Регионалното ръководство на образованието доктор Росица Георгиева ще бъдат измежду гостите на церемониален концерт във връзка светлата дата в СУ „ Христо Ботев “. Той ще се стартира към 10.15 часа. Там те ще поднесат и цветя пред паметната плоча на националния воин. Домакин на събитието е шефът на гимназията Теодор Коцев.

Припомняме, че животът и делото на Христо Ботев е тясно обвързван със северната ни съседка. Там той интензивно взе участие в работата на Българския централен революционен комитет и извънредно подкрепя емигрантския щемпел.

В края на предходната година дипломат Влайков стартира концепцията за създаване на монумент на Ботев в Бекет. Идеята за построяването на монумента е подкрепена и от кмета на града Адриан Глъван.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР