Областният управител на Пловдив Здравко Димитров посрещна делегация от футболен

...
Областният управител на Пловдив Здравко Димитров посрещна делегация от футболен
Коментари Харесай

След Локо Сф - Милан, май ще има и сътрудничество Локо Пд - Торо

Областният шеф на Пловдив Здравко Димитров посрещна делегация от футболен клуб Торино.

Представителите на елитния клуб, който е бил 7 пъти първенец на Италия, гостуват на сътрудниците си от Локомотив Пловдив. Делегацията бе ръководена от основния координатор на ФК Торино Теодоро Копола. Той бе придружаван от шефът на футболната академия в Торино Марко Ритцери, треньорът в школата Андреа Бишеля и сътрудникът, отговарящ за партньорството с източноевропейските страни Фабрицио де Микеле. От българска страна на срещата участваха генералният шеф на Локомотив Пловдив Кузман Маринков, спортният шеф Чавдар Цветков и шефът на клуба Румен Руйчев, както и основният секретар на Областната администрация Борислав Димов.

Гостите от Италия споделиха, че идват в Пловдив, с цел да проучат опциите за осъществяване на взаимен план за основаване на детска школа и футболна академия, в която ще се образоват спортни гении. Те не скриха, че философията на Торино е ориентирана към младите и главната цел на клуба е да даде опция за израстване на децата и построяването им като пълноценни персони с ценностна система. Академията ще бъде от затворен вид и ще предлага учебно образование, спортна подготовка и цялостен интернат за децата, които бъдат селекционирани. Обучението ще бъде на взаимен принцип, като в пловдивската академия ще гостуват италиански треньори и преподаватели, а български спортни специалисти ще могат да споделят своя опит с италианските спортисти. Талантливите деца ще имат опция за реализация, като за задачата ще бъдат проведени футболни шампионати в Торино и Пловдив.

Копола съобщи, че сходни академии, които употребяват тяхната методология на образование, са построени в 53 града в Италия, както и по една в Бразилия и Албания. Той посочи, че дружно е екипа си са подготвени да създадат уъркшоп и да показват концепцията си за футболна академия пред пловдивската общност и родителите на надарени деца. Областният шеф приветства концепцията, като акцентира, че самият той е състезател, ученик на Спортното учебно заведение в Пловдив и е наясно какъв брой значим е методът, програмата и методологията, за развиването на децата, освен като спортисти, само че и построяването им като пълноценни персони. Той предложи на гостите да посетят учебното заведение, в което са се обучавали едни най-големите спортни звезди на България. Здравко Димитров даде обещание цялостно подпомагане, а гостите от Торино му подариха състезателен екип на клуба.

Както е известно, наскоро различен български клуб - Локомотив Сф, подписа съдействие с Милан за взаимна работа в ДЮШ, а в този момент явно е допустимо сходно съдействие да има и сред Локо Пд и Торино./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР