Областният управител на Пловдив Здравко Димитров и изпълнителният директор на

...
Областният управител на Пловдив Здравко Димитров и изпълнителният директор на
Коментари Харесай

Проектът „Въча” стартира! Ще пием чиста вода от Родопите

Областният шеф на Пловдив Здравко Димитров и изпълнителният шеф на израелската компания „ Аш Индъстрийз ” подписаха контракт за предпроектно изследване на трасето за чиста питейна вода от „ Въча ”. Това стана преди минути. Така на процедура се дава старт на дългочакания план, който ще достави Пловдив с чиста вода от Родопите.

„ Винаги съм казвал, че питейната вода е над всичко. Искам да пожелая триумф на компанията, която е спечелила. Защото този триумф е значим както за Пловдив, по този начин и за региона. Искам да благодаря на екипа, който работи от област Пловдид, без които това предпроектно изследване нямаше да може да се случи ”, сподели Здравко Димитров. Той акцентира, че този първи стадий ще даде насоките за изследването, проектирането и самото осъществяване.

Израелската компания „ Аш индъстрийз “ ООД пребори осем компании и взе поръчката за предпроектното изследване по снабдяването на региона с вода от каскада „ Въча-Доспат “. Това включва геоложки, хидрогеоложки и геодезически изследвания, правене на хидравлични модели, разбор на качеството на водата от съществуващите водоизточници, на качеството на суровата вода от бъдещия водоизточник, както и подготовката на социално-икономически разбор, а също и на разноските и изгодите и други. Прогнозната цена е 350 000 лв..

„ Аш Индъстрийз ” ООД получи 95,2 от вероятни 100 точки по процедурата, като зад нея са останали седем компании – „ Обединение „ Водоснабдителна система Въча 2019 ”, „ Аквапартньор ” ЕООД, „ Рутекс ” ООД, Севко Енергопроект ” ООД, „ Уотър Дизайн ” ЕООД, „ Делфин Проект-екотехника ” ООД, „ ВиК – Инфраструктурно планиране ”.

Израелците са дали най-висока цена при поръчката – 349 хиляди лв. при планирана цена от 350 хиляди.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР