Областният управител на Пловдив Здравко Димитров и арх. Валентин Маринов

...
Областният управител на Пловдив Здравко Димитров и арх. Валентин Маринов
Коментари Харесай

Уникална машина полага асфалт на пътя Пловдив-Асеновград

Областният шеф на Пловдив Здравко Димитров и арх. Валентин Маринов направиха следващата ревизия на ремонтните действия на пътищата Пловдив-Асеновград и Карлово - Баня. На инспекцията участва и кметът на Асеновград Емил Караиванов.

В момента на обекта работи единствената по рода си в България асфалтополагаща машина VŐGELE, който регионалният шеф тества. Тя е с широчина на работната повърхност 12.5 метра, което разрешава трасето да се асфалтира по едно и също време, като по този метод се заобикалят надлъжните фуги и се реализира извънредно положително качество на настилката.



В момента се поставя първия пласт от главната настилка, който е с дебелина 12 см., след което ще бъде подложен 6 см. биндер асфалт и, в случай че метеорологичните условия разрешат, новото трасе може да бъде пуснато в употреба до края на годината, след което ще стартират ремонтните действия по остарялото платно. В началото на идната година ще бъде положен и последния 4 см. пласт от устойчивата на изхабяване настилка сплит-мастик.



Областният шеф Здравко Димитров направи ревизия и на сектора от пътя Карлово-Баня, част от Републикански път II– 64 Пловдив-Карлово. Ремонтните действия и там вървят по проект, и до дни ще завърши полагането на втория асфалтов пласт, след което ще бъде сложена износващата настилка сплит-мастик. Очаква се ремонтите действия при положително време, да приключат да края на годината.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР