Областният управител на Пловдив Дани Каназирева се срещна и разговаря

...
Областният управител на Пловдив Дани Каназирева се срещна и разговаря
Коментари Харесай

В Област Пловдив ще се извърши класификация на язовирите

Областният шеф на Пловдив Дани Каназирева се срещна и беседва с ръководителя на Държавна Агенцията за метрологичен и механически контрол Петър Горновски, основния секретар на Агенцията Павлина Данаилова и с шефа за Южна България на дирекция "Надзор на язовирните стени и оборудванията към тях " ген. Йордан Кюмюрджиев.

Тема на диалозите е била взаимната активност на институциите във връзка с надзора на язовирите в Пловдивска област, оповестиха от пресцентъра на регионална администрация.

Областният шеф на Пловдив упорства за опазване на Бетонния мост в града

Набелязани са взаимни действия, във връзка с категоризацията и собствеността на язовирите, регламентирани от измененията в Закона за водите.

Областният шеф е поела ангажимент да извърши подредба на язовирите в региона. С този акт Област Пловдив ще бъде първата, в която ще се извърши сходна подредба, регламентирана от Закона за водите, което ще даде изясненост, кои от язовири в района са евентуално рискови, се показва в известието.

В момента върви развой на прекачване на собствеността на язовирите към новосформираното Държавно дружество, към Министерство на стопанската система, за ръководство и стопанисване на язовирите, което ще има ангажимент да стопанисва и ремонтира язовирните стени и уреди на евентуално рисковите язовири.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР