Областният управител на област Хасково Катя Панева присъства на панихида

...
Областният управител на област Хасково Катя Панева присъства на панихида
Коментари Харесай

Областният управител на Хасково почете загиналите при наводнението в с. Бисер

Областният шеф на област Хасково Катя Панева участва на панихида в памет на починалите при наводнението в с. Бисер през 2012 година.

На 6 февруари се навършват 10 години от нещастието в харманлийското село.

Панихидата бе отслужена в храм „ Св.св. Кирил и Методий “ в Бисер. Близки на умрелите и поданици на селото се събраха в църквата.

„ Продължават инспекциите на рисковите язовири на територията на област Хасково, в която водоемите са максимален брой от цялата страна – 2308. До момента са инспектирани единствено водоемите на територията на община Хасково, като броят на рисковите е 162, което е към 1/4 от общия им брой. “ Това съобщи регионалният шеф на Хасково Катя Панева, която уважи жертвите от наводнението в село Бисер и сервира своите съболезнования към опечалените, както и към кмета на Харманли Мария Киркова и кмета на с. Бисер Валентин Найденов.

”Преди 10 години се скъса язовирната стена на Иваново. В придошлите води гибелта си откриха 10 души. Затова локалната власт би трябвало да бъде ангажирана със собствеността на водоемите. “, безапелационна е Катя Панева. „ Въпреки че инспекциите на язовирите в Хасковска област са почнали още през 2020 година, до този миг не е осъществена подредба на рисковите язовири. Инспекцията на всички водоеми ще продължи и през идващия месец. “, изясни Катя Панева в диалог с госпожа Киркова и дефинира тази задача за приоритет. „ Няма да разреша поради несвършена работа, да се повтори нещастието в село Бисер! “, акцентира регионалният шеф.

След панихидата бяха хвърлени венци и цветя в памет на жертвите във водите на река Бисерска.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР