Областният управител на Ловеч Виктор Стойчев направи обиколка на строителния

...
Областният управител на Ловеч Виктор Стойчев направи обиколка на строителния
Коментари Харесай

Строи ли се АМ „Хемус“ – областният управител на Ловеч провери

Областният шеф на Ловеч Виктор Стойчев направи обиколка на строителния обект ЛОТ 2, част от автомагистрала „ Хемус “. Проверката му е открила, че секторът сред пътните възли " Боаза " и " Плевен " се строи, само че с по-бавни темпове от плануваното

На територията на Ловешка област се извършват все още ЛОТОВЕ 1, 2 И 3. Лот 2 е най–назад в осъществяването на дейностите заложени в плана и това провокира визитата на регионалния шеф.

„ На въпроса строи ли се автомагистрала “Хемус “ изрично мога да отговоря – да. Строи се, въпреки и не с темповете, с които всички ние желаеме, с цел да имаме по- скоро сектор до Ловеч–Плевен в употреба “ – съобщи регионалният шеф.

Според уверенията на изпълнителите, календарните периоди от две години, нужни към момента, с цел да се довърши този сектор, са реален вид и те работят в тази посока.

Към момента Виктор Стойчев се увери по какъв начин се построява един от най–дългите виадукти на територията на страната (с дължина близо километър) по трасето на автомагистрала „ Хемус ”.

Участъкът е разграничен на два подучастъка. Всеки от тях си има началник. Те се срещнаха с регионалния шеф и разговаряха за техническите компликации и провокации, които трасето е показало пред тях. Районът е карстов, което допуска едно по–задълбочено изследване от страна на геолози и по-внимателно разрушение на скалната маса, заради опцията от съществуване на пещери или подземни реки.

На доста места са сложени към този момент укрепващи скатовете детайли, които някъде са във височина от 30 метра, а самите виадукти тук-там доближават до 36 – 37 метра. Цялото оборудване е много комплицирано, само че съгласно техническите специалисти ЛОТ 2 е най–трудната и комплицирана част спрямо ЛОТ 1 и ЛОТ 3, по тази причина и напредването е малко по–бавно. Касае се за построяването на два пътни възела (Каленик и Угърчин), седем селскостопански пътища, пресичащи автомагистралата (2 бр. под виадукт, 2 бр. посредством надлези и 3 бр. посредством подлези). Извършено е и пренасяне на настоящи надземни и подземни уреди и връзки.

„ Оптимист съм, че в скоро бъдеще от Ловеч и Плевен ще можем да употребяваме автомагистрала „ Хемус “ в посока София “ – заключи най-после на обиколката регионалният шеф на област Ловеч – Виктор Стойчев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР