Областният управител на Ловеч Ваня Събчева възлага изготвянето на план

...
Областният управител на Ловеч Ваня Събчева възлага изготвянето на план
Коментари Харесай

Областният управител на Ловеч: Възложила съм изготвянето на план за възстановяване на речното корито на река Вит

Областният шеф на Ловеч Ваня Събчева разпорежда правенето на проект за възобновяване на речното корито на река Вит, в региона на "Боаза " и новостоящия се сектор от автомагистрала "Хемус ".

Това заяви за Българска телеграфна агенция Събчева във връзка готвените за на следващия ден /23 ноември/ митинги от природозащитници против разрушаването на коритото на река Вит. "Веднага сме подхванали дейности. Такъв план ми е пожелан от Басейнова дирекция и от Регионална инспекция за опазване на околната среда в едномесечен период, само че това е и мое обвързване ", сподели регионалният шеф и разясни, че това ще бъде за сметка на регионалната администрация, а средства за самото възобновяване ще бъдат поискани от Междуведомствената комисия.

Басейнова дирекция "Дунавски регион " връчи акт на компанията, почиствала коритото на река Вит

Тя напомни, че от 28 октомври има подписан контракт за "Хидрострой " АД за разчистване на речното корито на река Вит в региона на автомагистрала "Хемус ", според одобрена стратегия за планово разчистване на речните сектори на област Ловеч за 2019 година В контракта е записано, че преди да стартират осъществяването на всевъзможни действия, би трябвало да имат съгласувателен режим и от Басейнова дирекция, и от Регионална инспекция за опазване на околната среда. Мястото на осъществяване по контракта е в землището на село Гложене, община Тетевен, село Пещерна, Торос и Дерманци, община Луковит.

РИОСВ-Плевен и Басейнова дирекция „ Дунавски регион “ стопираха действия по разчистване на река Вит

"В програмата е записано, че би трябвало да се лишават наносните материали от реката. Ако има дървесна растителност, би трябвало да се извърнат към лицензиран лесовъд. Ако има дървен материал, кадърен за прилагане, би трябвало да се даде безплатно на предписание на кметовете на общините. Аз съм уведомила Басейнова дирекция и Регионална инспекция за опазване на околната среда за започването на това разчистване и те незабавно са ми написали, че по този контракт не могат да се извършват тези действия и почистването е спряно ", изясни и Събчева и уточни, че незабавно осъществяването на контракта е било спряно. Стойността на контракта е 1150 лв..
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР