Областният управител на Ловеч Светослав Славчев в четвъртък върна за

...
Областният управител на Ловеч Светослав Славчев в четвъртък върна за
Коментари Харесай

Отново разглеждат предложението за площад поп Кръстю в Ловеч

Областният шеф на Ловеч Светослав Славчев в четвъртък върна за ново разглеждане решението на локалния Общински съвет площадът пред Художествената изложба в регионалния град да носи името на свещеноиконом Кръстю Никифоров, прочут като поп Кръстю, заяви БНР.

Причината е значително процесуално нарушаване, позволено от Общинския съвет в Ловеч.

В претекстовете на Светослав Славчев е посочено, че съгласно протокола от въпросното съвещание на Общинския съвет решението е признато с 14 гласа " за ", без " срещу " и 10 " въздържал се ".

Видно от приложения лист на 31 общински съветници, участвали на 50-ото съвещание, и справката с поименното гласоподаване, решението е взето при позволено значително нарушаване на административнопроизводствените правила.
 Няма да има площадка на името на поп Кръстю в Ловеч
Няма да има площадка на името на поп Кръстю в Ловеч

Такова е решението на града

Съгласно наредбата на член 27, алинея 3 от ЗМСМА решенията на Общинския съвет се вземат с очевидно гласоподаване с болшинство повече от половината от присъстващите съветници. Посочено е, че участват 31, преди приемане на решението няма отбелязване за неявяване на общински съветници от залата, няма и осъществяване на инспекция на кворума.

Така за следващ път през последните 20 години не може да бъде взето дефинитивно решение площадът пред галерията да носи името на поп Кръстю.

Припомняме, че през януари 2022 година,  Съдът в Ловеч анулира решението да има площад на името на поп Кръстю в града . В претекстовете на решението се сочеше, че не са изпълнени формалните условия за обществено обявяване на предлагането посредством средствата за всеобщо осведомление и друго обявяване.

Неизпълнението на процесуалните правила за издаване на общи административни актове е значително процесуално нарушаване, защото нарушава правото на присъединяване в процеса на лицата, чиито права и законни ползи се засягат от административния акт , се споделя още в претекстовете.

Административното дело бе формирано по тъжба, подадена от кмета на Община Ловеч. Решението на ловешкия съд не бе обжалвано пред Върховния административен съд в 14-дневен период.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР