Областният управител на Кюстендилска област - Виктор Янев, свика на

...
Областният управител на Кюстендилска област - Виктор Янев, свика на
Коментари Харесай

Областният управител на Кюстендил свика съвет за намаляване на риска от бедствия

Областният шеф на Кюстендилска област - Виктор Янев, свика на съвещание Съвета за понижаване на риска от бедствия. Служител на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията направи показване на Националната тактика за понижаване на риска от бедствия, призната с решение на Министерския съвет.
На съвещанието, управлявано от Виктор Янев, участваха представители на общините от Кюстендилска област, ръководители на локални и районни структури, имащи отношение към дейностите при зародили бедствени обстановки.
Специален посетител на съвещанието бе Инго Ендрик Ланкау – почетен консул на Република България в Германия и пожарникар – доброволец. Той е и дълготраен учител по направление на пожарната и спешна сигурност и е водещ експерт по образователните дисциплини пожаро-техническа експертиза и противопожарна техника.
Инго Ендрик Ланкау има значителен принос при обмена на опит и поддръжката му за построяването на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” като съвременна европейска конструкция. През 2017 година е почетен с почетното звание „ лекар хонорис кауза” на АМВР. Той срещна участниците в съвещанието с метода на работа на доброволните формирования в провинция Хесен – Германия, оцени като ползотворна програмата за съдействие сред Министерство на вътрешните работи на Република България и Министерството на вътрешните работи и спорта на провинция Хесен.
Областният шеф Виктор Янев благодари за поддръжката на госта и му връчи плакета на институцията.
Участниците в Областния съвет бяха осведомени с Указания за създаването и готовността за осъществяването на проектите за отбрана при бедствия и степента на осъществяване за образование на доброволците и опциите за приемане на нови членове от чиновници на РДПБЗН – Кюстендил, съобщи кореспондентът на Actualno.com за града Джулия Андонова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР