Областният управител на Хасково Стефка Здравкова обявява бедствено положение в

...
Областният управител на Хасково Стефка Здравкова обявява бедствено положение в
Коментари Харесай

Бедствено положение в община Свиленград заради голям пожар

Областният шеф на Хасково Стефка Здравкова афишира бедствено състояние в община Свиленград поради усложнената конюнктура във връзка със мощния пожар, приближаващ от община Тополовград, и бурния вятър.

Пожарът, който вилнее, е тръгнал от региона на село Лесово, област Ямбол, минал е река Тунджа, обхванал е територии от землището на тополовградското село Присадец и е навлязъл в община Свиленград.

Пожарът се разраства и е обхванал към 10 хиляди декара. Снощи са били евакуирани 16 поданици от село Присадец поради близостта на пламъците до обитаемото място. Трудният терен и мощният вятър усложняват гасенето.

И през днешния ден продължава преодоляването на пожара, който е наоколо до елховското село Лесово. В гасенето още веднъж се включи и боен хеликоптер. Огънят е обхванал повърхност от над 8000 декара. Няма заплаха за обитаемото място, не е затруднена и работата на граничния пункт.

Спокойно е минала нощта в село Лесово, само че и досега на труднодостъпните места, огънят продължава да гори и да завзема нови територии. На място са 5 противопожарни автомобила, горски чиновници, военни и доброволци. В битката със стихията е включена верижна и селскостопанска техника.

Локализирането на огъня е затруднено от вятъра, който непрестанно мени посоката си. Над 8 000 декара са към този момент изгорелите площи - главно сухи треви и шубраци. Пожароопасната конюнктура остава и за през днешния ден в цялата Ямболска област. За миналото денонощие огнеборците са се отзовали на 15 сигнала за зародили пожари.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР