Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в тържествения ритурал

...
Областният управител на Хасково Станислав Дечев участва в тържествения ритурал
Коментари Харесай

Почетоха Ботев в Хасково

Областният шеф на Хасково Станислав Дечев взе участие в тържествения ритурал във връзка 171-вата годишнина от рождението на Христо Ботев. В словото си Станислав Дечев съобщи, че всяка година на Йордановден ние, българите, имаме мотив да се вгледаме в предишното и да забележим, че надалеч обратно във времето е проектирано бъдещето ни. „ Тази съдба е закодирана в живота на един човек: поетът –икона за всеки българин Христо Ботев. Той е роден на Рождество Христово - 25 декември 1847г., по нов жанр – рождената му дата е 6 януари – Богоявление. Съдбата избира бъдещият талантлив стихотворец да бъде обвързван вечно със символичното начало и с пречистването “, акцентира регионалният шеф на Хасково.

„ Според Захари Стоянов, в случай че Ботев беше наследник на Италия, щеше да бъде в случай че не Гарибалди и Мацини, то най-малко тяхната дясна ръка. Ако беше французин, съвременник на Юлската гражданска война, то първата укрепление на Париж, щеше да се назовава Ботйова... Ако беше …Но Христо Ботев е българин! Затова той има безгранична обич към Отечеството и неподправена мяра за правдивост. Затова и мечтае за това бъдеще на Родината си, което през днешния ден можем да кажем, че имаме: „ Само рационалният и приятелски съюз сред народите е в положение да унищожи теглилата и сиромашията и единствено тоя съюз е в положение да въдвори истина, независимост, приятелство и благополучие на земното кълбо! ”

Дами и господа, през днешния ден живеем в рационален приятелски съюз, който ни дава независимост, вероятности и благоприятни условия. Затова през днешния ден вместо да прекланяме глава пред паметта на Ботев, би трябвало да вдигнем гордо взор към бъдещето и отговорно да кажем, че живеем във времето, за което Христо Ботев мечтаеше.

Честито Богоявление! Да живее, България! “, приключи словото си регионалният шеф на Хасково Станислав Дечев.

В церемонията участваха кметът на Хасково, командирът на Военното формирование, общински съветници, представители на политически сили и патриотични организации.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР