Областният управител на Хасково Станислав Дечев почете в Симеоновград паметта

Областният управител на Хасково Станислав Дечев почете в Симеоновград паметта ...

Почетоха шестимата загинали младежи в Симеоновград.Областният управител на Хасково Станислав Дечев почете в Симеоновград паметта на загиналите при пътно-транспортни произшествия. В Световния ден за възпоменание на жертвите пред паметника на шестимата убити младежи на Черния Великден от 2011 година цветя положиха много хора. Сред тях бяха депутатът от ГЕРБ д-р Георги Станков, кметът на Симеоновград Милена Рангелова, председателят на общински съвет Симеоновград Светлана Стоева, десетки граждани.

Родителите на загиналите преди 7 години Трифон, Яница, Мелин, Евгени, Гошо и Красимир са сред инициаторите на Националния конкурс за детска рисунка „Не на войната по пътищата”, който традиционно организира община Симеоновград. На церемония в сградата на общината бяха отличени най-добрите рисунки на деца от цяла България.

Повече от 200 ученици са изразили чрез изкуството своето отношение към безопасността, отговорността на пътя и правилата за движение. Най-малките жители на Симеоновград, - тези от детска градина „Зорница”, със стихове и песни показаха на възрастните, че вече познават основните правила за движение по пътя и призоваха големите да ги спазват./Марица

Източник: marica.bg