Областният управител на Хасково Станислав Дечев и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП

...
Областният управител на Хасково Станислав Дечев и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП
Коментари Харесай

Ева Майдел разказа за ЕС на ученици от Хасково

Областният шеф на Хасково Станислав Дечев и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел поканиха на среща-дискусия възпитаници от хасковските гимназии. Темата на форума бе „ Как би изглеждал един ден отвън Европейски Съюз “. В диалозите участваха още националният представител Евгения Ангелова, началникът на РУО на МОН Христина Боева, шефове на учебни заведения и десетки възпитаници.

„ За мен главното преимущество на Европейски Съюз е свободата. Защото преди да станем част от Европейски Съюз свободата да избираш къде да живееш, какво и къде да учиш, да пътуваш, да работиш изобщо не съществуваше. Затова за мен Европейският съюз е независимост “, сподели при откриването на форума Станислав Дечев. „ Затова въпросът „ Как би изглеждал един ден отвън Европейски Съюз “ в действителност е толкоз значим, тъй като персоналната независимост се мери в такива на пръв взор дребни неща, които през днешния ден всички имаме. Но повярвайте ми, имаше време, когато тези придобивки бяха единствено фантазия “, сподели още регионалният шеф на Хасково.

Евродепутатът Ева Майдел дискутира с младежите преимуществата на участието в Европейски Съюз и уточни позитивите за всеки от нас. „ Днес пътуваме свободно, учим и работим като равноправни жители на общото европейско семейство, приказваме без роуминг, а напълно скоро ще превеждаме пари на алегорични такси, изясни тя. Учениците споделиха своя опит в работа им по планове и партньорства с младежи от Европа. В края на форума Ева Майдел и младежите дълго дискутираха взаимни начинания и нови гостувания на евродепутата в Хасково и района.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР