Областният управител на Хасково обяви бедствено положение в община Свиленград

...
Областният управител на Хасково обяви бедствено положение в община Свиленград
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в община Свиленград заради нестихващия пожар

Областният шеф на Хасково разгласи бедствено състояние в община Свиленград поради нестихващия пожар. Това беше обявено във „ Facebook “ страницата на регионалната администрация.



В известието се показва, че пожарът е тръгнал от региона на село Лесово, област Ямбол, минал е река Тунджа, обхванал е територии от землището на село Присадец, община Тополовград и навлязъл в община Свиленград.

Поради мощните до ураганни пориви напразно, пожарът мени посоката си, което го прави сложен за преодоляване. На място работят огнеборци от пожарна сигурност, екипи от горското стопанство, локалната власт и доброволци.
До 10 хиляди дка се разрасна пожарът при село Присадец Пожарните екипи към момента не могат да загасят стихията поради мощния вятър
„ Припомняме, че към този момент има оповестено бедствено състояние в четири общини от региона – община Хасково, община Димитровград, община Харманли и община Тополовград. Мобилизирана е тежка техника, която да оказва помощ за преодоляването на огъня “, се чете още в известието.

Цяла нощ пожарни екипи са опитвали да потушат пожара, само че без триумф. Наложило се е да бъдат евакуирани хора от близкото село Присадец. Те са в сигурност, както и самото село, тъй като вятърът духа в противоположната посока, сподели за bTV тази заран регионалният шеф Стефка Здравкова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР