Областният управител на Хасково Минко Ангелов, назначен от служебния кабинет,

...
Областният управител на Хасково Минко Ангелов, назначен от служебния кабинет,
Коментари Харесай

БСП събори областния управител на Хасково. Той твърди, че мишената е президентът

Областният шеф на Хасково Минко Ангелов, назначен от служебния кабинет, е подал оставка. Новината заяви министър председателят Гълъб Донев в Народното събрание. А развоят на събитията може да се интерпретира като 1:0 за Българска социалистическа партия против държавното управление, назначено от президента Румен Радев.

В парламентарния надзор през днешния ден към Донев имаше три въпроса, всичките от депутати от левицата. Един от тях бе точно по адрес на Ангелов - под формата на сигнал за корупционни практики. Става дума за писмо от организацията " Легия Ангимафия " до президента, че регионалният шеф осигурявал " чадър " за контрабанда на акцизни артикули през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " и митницата в Свиленград.

Министър-председателят заяви на собствен ред, че против Ангелов е почнала инспекция на прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи. Последният самичък е удостоверил за подадената оставка и че сега е в отпуск пред локалния уебсайт Haskovo.info. По думите му " това изисква новият морал ". В момента краткотрайно изпълняващ длъжността регионален шеф е Мартин Узунов.

Ангелов отхвърли да е взел участие в контрабандни канали. Той добави, че е очаквал офанзива. Причината - подал е сигнал против нелегално строителство на 18 дка паркинг до " Капитан Андреево ".

„ Целта не е Минко Ангелов, а Румен Радев. Засегнахме съществени финансови ползи на " Капитан Андреево " – лабораторията, златния мочур, пункта за отмора “, сподели той.

Очаква следствието да завърши до края на седмицата с отчет.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР