Областният управител на Хасково Красимир Ангелов обяви бедствено положение. Причината

...
Областният управител на Хасково Красимир Ангелов обяви бедствено положение. Причината
Коментари Харесай

Обявено е бедствено положение в област Хасково заради пожари

Областният шеф на Хасково Красимир Ангелов разгласи бедствено състояние. Причината за това са зародилите огромни пожари на територията на общините в региона, оповестиха от регионалната администрация. Над осем са зародилите пожари за малко време. Силен вятър и високи температури попречват преодоляването на обстановката, съобщи Българска телеграфна агенция.

По информация от администрацията горят стърнища, смесени гори, шубраци и треви. Ангелов акцентира, че има риск за хората.

Положението е комплицирано, фронтът на пожара в гората по мои оценки е пет-шест километра, сподели кметът на общината Анастас Анастасов, който бе на място с доброволците от общината. Горски чиновници също оказват помощ там. Заради пожара е затворен пътят Любимец – Ивайловград в сектора сред селата Малко градище и разклона за село Воден, оповестиха в това време от Агенция " Пътна инфраструктура “. Трафикът се пренасочва по обиколни направления. Няма непосредствена заплаха за популацията, пожарът е надалеч от обитаемоте места, показаха от регионалната администрация.

По думите му съществува заплаха от увреждане здравето на хора, както и заплаха за причиняване на обилни вреди на гори, аграрни насаждения, жилищни и икономически постройки и имущество на жители.

Администрацията към този момент изиска помощ от Министерството на защитата - военнослужещи, които да се включат в потушаването на стихиите, добави Ангелов.

От Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " също са призовали за огнеборци от прилежащи на региона райони.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР