Областният управител Момчил Станков, в присъствието на д-р Венцислав Владински,

...
Областният управител Момчил Станков, в присъствието на д-р Венцислав Владински,
Коментари Харесай

Пълен абсурд! Персоналът на три детски градини във Видин отказва тестове за коронавирус

Областният шеф Момчил Станков, в наличието на доктор Венцислав Владински, шеф на Регионална здравна ревизия – Видин, оповестиха в специфична конференция резултатите от предварителните настройки за тестване на личния състав на предучилищните заведения преди 1 юни, когато би трябвало да продължи образователната година.
От общо 283 педагогичен и непедагогически личен състав, 240 са дали единодушие да бъдат изследвани, 43 – не желаят. ДГ „ Синчец “, с филиал „ Вида “ – от 40 души личен състав, 30 са срещу да бъдат изследвани. В детска градина „ Арабела “ с филиал „ Незабравка “ и филиал „ Брезичка “ – с. Буковец – от 38 чиновници, четирима са срещу. Детска градина „ Зорница “ с филиал „ Щастливо детство “ и „ Пролетен цвят “ – с. Кутово – от 40 души личен състав, трима са срещу тестване. Детска градина „ Детелина “ – от 30 индивида личен състав, един е срещу. Детска градина „ Желязко поп Николов “ с филиал с. Градец – от 19 души личен състав, един е срещу. Детска градина „ Мир “ – Дунавци с филиал детска градина „ Звънче “ – Видин – от 24 – 4 срещу. Областният шеф, който е ръководител на Областния кризистен щаб, назоха „ бойкот “ действието на детските градини и техните директорки, отказали проби. Извън община Видин, чиновниците в детските градини в региона са дали 100% своето единодушие за тестване.
Според Данка Стаменова, шеф на Детска градина „ Арабела “, цитираните от Областния шеф четирима, отказали проби, сега по здравословни аргументи не могат да се явят на работа, само че не са срещу тестване по принцип.
На личния състав от детските градини, дали 100 единодушие за PCR-тестове, пробите стартират на следващия ден, основана е организация това да се случи.
Областният шеф изрази своето мнение, че се надява Кметът на Видин доктор Цветан Ценков да издаде заповед, с която ще забрани продължение на образователната година в тези детски градини, в които личният състав не желае да бъде проучен.
1/3 от родителите на децата, които посещават предучилищни заведения в област Видин, са подготвени още веднъж да пуснат децата си в детските градини.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР