Областният управител Минчо Афузов беГост на откриването на XXI Регионален

...
Областният управител Минчо Афузов беГост на откриването на XXI Регионален
Коментари Харесай

Минчо Афузов връчи приз за поддържана прасковена градина на празника Златна праскова

Областният шеф Минчо Афузов бе

Гост на откриването на XXI Регионален празник „ Златна праскова “ в село Гавраилово бе регионалният шеф Минчо Афузов, оповестиха от администрацията.

Целта на празника е да разпространява района като водещ производител на праскови в страната и да презентира най-модерните способи и технологии при развъждането и преработката на прасковената годишна продукция.

В откриването на обичайния конгрес с изключение на Афузов, който връчи наградата за най-добре поддържана прасковена градина, участваха още кметът на община Сливен Стефан Радев, заместник-кметовете Румен Иванов и Пепа Чиликова, шефовете на дирекции „ Растениевъдство “ и „ Плащания “ в Министерство на земеделието и храните Петър Кировски и Аделина Стоянова, проф. доктор Заря Ранкова от Института по зарзаватчийство – гр. Пловдив и други

И тази година уредниците на „ Златна праскова “ бяха подготвили богата и пъстра стратегия, включваща атрактивни фолклорни осъществявания и разнородни демонстрации, презентации, състезания и надпревари, тематично обединени към прасковите - най-емблематичния селскостопански артикул за района. В рамките на тазгодишния семинар за производители на тематика „ Състояние и трендове при производството на праскови “ бе дискутиран в цялата му тревога и въпросът за изплащането на компенсации на земеделските производители за пропадналите в Сливенско площи, вследствие всеобщото измръзване на насажденията през месец март. На обичайна галерия, представяща най-хубавите по качество и сортове праскови, бяха показани и изумените от градушката на 23 юли плодове от квартал „ Речица “.

„ Макар всеки миг да чакам да бъда освободен от поста си на регионален шеф, ще продължа да извършвам до дъно уговорката си в поддръжка на овощарите и зеленчукопроизводителите от област Сливен. Тази година те се оказаха най-потърпевши от климатичните обрати в цялата страна “, разяснява Минчо Афузов. Той напомни, че незабавно след всеобщото измръзване на овощните насаждения през март, са почнали диалози с Министерство на земеделието и храните за навреме погашение на обезщетения за сливенските овощари, с присъединяване на служебния заместник-министър на земеделието Тодор Джиков.

Тези срещи и диалози не престават и сега, с новото управление на Министерството на земеделието и храните.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР