Областният управител Малина Николова връчи Почетното отличие на Министерството на

...
Областният управител Малина Николова връчи Почетното отличие на Министерството на
Коментари Харесай

Зрелостничка от Враца получи национална диплома /снимки/

Областният шеф Малина Николова връчи Почетното отличие на Министерството на образованието и науката „ Национална тапия “ за отличен триумф и изявени качества в региона на науката, техниката и културата на зрелостничката от Випуск 2020 на ППМГ „ Акад. Иван Ценов “ Зорница Христова. Високото самопризнание е резултат от постигнатите триумфи от ученичката през годините на нейното образование. На ДЗИ тя получи най-високи оценки по БЕЛ и математика - 6,00. По време на цялото си образование, още от VIII клас, демонстрира задълбочени ползи към науката. Областният шеф приветства безспорните достижения на Зорница Христова, с благопожелание да въодушевява и младежите на Враца да доближат високите й триумфи.
„ За мен е чест да връча оценката „ Национална тапия “ на Министерство на образованието и науката, като самопризнание за твоите големи старания, неизменност и труд. Сигурна съм, че ще успяваш във всичко, тъй като имаш най-силното оръжие – знанието. Ти си една от 44-те зрелостници, които сте наша горделивост и постигнахте триумфите си, без значение от провокациите на тази друга образователна година. Съдбата обича смелите, а храброст е да успееш, да си пръв в област Враца, да носиш достойнството и гордостта на своето учебно заведение - Природо-математическа гимназия „ Акад. Иван Ценов “. Надявам се да имаш триумф във всяко едно свое начинание! “, пожела регионалният шеф и връчи на отличената врачанска възпитаничка бронзова статуя на Христо Ботев.
Церемонията по награждаването се състоя по едно и също време в цялата страна, като посредством видеоконферентна връзка министърът на образованието и науката Красимир Вълчев поздрави отличените 44 носители на влиятелната премия, учителите, шефовете и началниците на Регионалните ръководства на образованието.
„ Вие сте в действителност най-успелите, най-мотивираните и проспериращи със знанието си възпитаници на своя випуск и съм сигурен, че ще продължите да се справяте и отсега нататък ослепително. Зад Вашите триумфи стои труда и на Вашите преподаватели, които заслужават да се гордеят с Вашите достижения “, съобщи министър Вълчев.
За високите достижения, зрелостничката беше поздравена и от началника на Регионалното ръководство на образованието Галина Евденова. Успехите на Зорница са плод на непримиримост, труд и неизменност, неоспорим гений, вследствие на които тя има високи достижения на интернационално и национално равнище по математика и осведомителни технологии. Отличената възпитаничка на ППМГ ще продължи висшето си обучение в България в региона на математическите науки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР