Областният управител Малина Николова приветства организаторите и участниците в заключителния

...
Областният управител Малина Николова приветства организаторите и участниците в заключителния
Коментари Харесай

Ученици от Врачанско демонстрираха талант и умения на областен форум

Областният шеф Малина Николова приветства уредниците и участниците в заключителния Областен конгрес „ Твоят час – нашият късмет “ по Проект „ Твоят час “ на Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “. Събитието се провежда от Регионалното ръководство на образованието – Враца и се организира в градската концертна зала. Официални посетители бяха ръководителят на плана към Министерство на образованието и науката Мариана Ламбова, Ели Тричкова, специалист в МОН и координатор на плана, възпитаници и учители от образователните заведения в региона.
„ Днес област Враца регистрира своите достижения в най - огромния за страната в областта на образованието план „ Твоят час”. Всички Вие, които през днешния ден сте тук, в тази зала, заслужавате уважението и признателността на цялото общество, тъй като грижата за децата е най-важното и скъпо изискване да имаме едно положително бъдеще. С този план се реализираха изключителни резултати, най-важните от които са самочувствието на децата да вземат участие в самодейностите и дейностите по плана, опитът и уменията, които те получават и които ще останат най-трайното и значимо познание. То ще бъде мултиплицирано в годините и в никакъв случай няма да бъде забравено. Екипната работа даде опция на всички възпитаници да създадат по-добри колективи, да живеят в по-добра и привлекателна среда, да реализират себереализация във всеки един миг от присъединяване си в плана и за в бъдеще “, сподели в приветствието си регионалният шеф. Тя изрече благодарността си на екипа на РУО – Враца за отличната организация и на форума. „ Благодаря на всички ръководители на групи по учебни заведения, които потвърдиха, че могат да покажат най-хубавото в областта на науката, изкуствата, спорта и технологиите и да оставят голям запас от образователни реквизити и материали “, съобщи Малина Николова.
Проектът „ Твоят час “ е финансиран от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския фонд за районно развиване и Европейския обществен фонд. В дейностите за превъзмогване на обучителни усложнения и занимания по ползи, проведени по плана вземат участие повече от 322 000 възпитаници, от над 2 200 учебни заведения от цялата страна. Ръководителят на плана Мариана Ламбова регистрира, че извършените анкетни изследвания демонстрират висока задоволеност освен на учениците, само че и на техните родители и на представителите на препоръките за публичен мониторинг от плановите действия. Създадената среда на взаимоотношение и съдействие по плана стимулира, както учениците, по този начин и родителите им да се включат още веднъж в действия за възстановяване на техните резултати и присъединяване в разнообразни по тип занимания в свободното им време.
Област Враца има сериозен принос в страната с присъединяване си в този план, с включените в него възпитаници, родители и учители, с създадените запаси в интервала на неговото осъществяване. През образователната 2017/2018 година в плана са включени общо 10 685 възпитаници от 68 учебни заведения, обхванати в 449 групи по ползи и 395 в групи за превъзмогване на обучителните усложнения. В резултат на „ Твоят час “, 50 на 100 от учениците са завишили своя триумф и са развили капацитета си за учене.
Резултатите от осъществения план показа началникът на Регионалното ръководство на образованието Галина Евденова. Според разбора, максимален интерес измежду участниците са провокирали заниманията в областите „ изкуства и просвета “, „ спорт, „ просвета, техника и технологии “, „ програмиране, цифрови умения, креативност и новаторско мислене “, „ гражданско обучение “.
Събитието продължи с двучасов концерт на всички участници в план „ Твоят час “ от област Враца, в който учениците демонстрираха гения и заложбите, както и добитите познания и компетентности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР