Областният управител Малина Николова председателства днес заседанието на Областната комисия

...
Областният управител Малина Николова председателства днес заседанието на Областната комисия
Коментари Харесай

Областната администрация във Враца с редица инициативи за Европейски ден без загинали на пътя

Областният шеф Малина Николова ръководи през днешния ден съвещанието на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата. Решенията на комисията са свързани с актуализацията на регионалната и общински тактики по БДП, организацията на осъществяване на съвещанията на всеки 3 месеца и реда за докладване на взетите ограничения и постигнатите резултати от държавните звена съгласно напътствията, дадени от Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, както и дейностите за включване на общините и институциите от област Враца при осъществяване на Операция „ EDWARD – Европейски ден без починали на пътя” на 26.09.2019 година
„ Всички държавни звена би трябвало да показват оферти за актуализиране на Областната тактика по сигурност на придвижването, а общините да актуализират своите тактики до края на годината. Стратегиите би трябвало да са съобразени с напътствията на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “. На всяко тримесечие ще се прави разбор на подадената информация, обвързвана с тематиката за пътна сигурност в региона и навреме ще се разгласява на електронната страница на Областна администрация – Враца “, сподели Малина Николова.
В съвещанието на комисията взе присъединяване и заместник-председателят на Държавна организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “ Анжелина Тотева, която показа акценти от направения разбор, обвързван с цялостната визия на пътнотранспортната конюнктура в страната.
„ Анализът към този момент е оповестен и препоръчан за публично разискване, а ние разчитаме да получим Вашите мнения и рекомендации “, означи Тотева.
„ Данните за област Враца за 2019 година са по-добри от предходните години и тук има положителни образци, които могат да се употребяват като потребни модели. Изключително добра е практиката на Община Враца в тази посока и тя може да се мултиплицира в другите общини, а точно създаване на видеонаблюдение, камери за скорост и сензори за тежкотоварните коли, които доста да понижават броя на пътните произшествия. В Козлодуй също е построена система за видеонаблюдение “, съобщи Анжелина Тотева.
От Началник бранш „ Пътна полиция “ се показа отчет с информация за ситуацията по сигурността на придвижването в региона. От началото на годината до края на месец август са регистрирани 372 пътнотранспортни катастрофи с материални вреди, което е с 24 по-малко в съпоставяне със същия интервал на предходната година, 97 са ПТП с потърпевши, с 5 по-малко от миналата година, убити са 12 индивида, с 6 по-малко, а ранените са 102.
Заместник регионалният шеф Мирослав Комитски заключи дадените оферти от страна на членовете на комисията за начинания при провеждането на Операция „ EDWARD – Европейски ден без починали на пътя”. Мероприятията ще се проведат на 26.09.2019 година, като в общините от област Враца са планувани обучителни и осведомителни акции измежду учениците от всички възрастови групи, направени са и ще бъдат раздадени брошури и флайери, отдадени на пътната сигурност.
Областният съвет на Български червен кръст – Враца ще организира кръводарителска акция за деца, потърпевши при пътнотранспортни катастрофи, а Регионална здравна ревизия провежда беседи с възпитаници и показване на филми, свързани с запазване живота и здравето на пътя.
Сектор „ Пътна полиция “ към ОД на Министерство на вътрешните работи, взаимно с Областен отдел „ Автомобилна администрация “ – Враца ще проведат засилена полицейска акция за съблюдаване разпоредбите за придвижване по пътищата.
Европейският ден без жертви на пътя ще протече под мотото “Обичам фамилията си! Да го пазим на пътя!”.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР