Областният управител Малина Николова и експерти от междуведомствена комисия продължават

...
Областният управител Малина Николова и експерти от междуведомствена комисия продължават
Коментари Харесай

Малина Николова: До 5 февруари опасните тонер касети трябва да изчезнат от Враца /снимки/

Областният шеф Малина Николова и специалисти от междуведомствена комисия не престават инспекциите на терени и площадки, за които има сигнали или контролните органи са записали, че има подозрения за нарушение на законодателните условия по запазване на околната среда.
Поредната инспекция се извърши през днешния ден на обект, намиращ се на ул. „ Складова “ № 14 в регионалния град, благосъстоятелност на „ Присма 1 “ ЕООД – Враца, на която са складирани към 50 т боклуци.
Установи се, че отпадъците са тонер касети и техни съставни елементи, без явен генезис. Теренът на площадката е предан чартърен на сдружението „ Рецикла “ ЕООД – София. По данни на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Враца сдружението няма публикуван регистрационен документ по член 35 от Закона за ръководство на боклуци за осъществяване на действия по краткотрайно предпазване от страна на Регионалната ревизия.
„ Целта на инспекцията ни през днешния ден е да установим по какъв начин протича процесът по пакетирането и подготовката за транспортиране на отпадъците, къде ще бъдат превозени, с какво ще бъде третиран теренът след тяхното унищожаване и дали ще бъде спазен срокът – 5 февруари, постановен от Регионална инспекция за опазване на околната среда – Враца “, разясни по време на инспекцията регионалният шеф.
Директорът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Враца инж. Христо Христов посочи, че по случая се води досъдебно произвеждане и от ръководената от него институция са изискани всички нужни документи по случая със складираните боклуци на нелицензираната площадка и без разрешението на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Враца.
По време на взаимната инспекция беше изяснено, че огромна част от отпадъците са опаковани и представителят на компанията, притежател на терена, подсигурява спазването на периода за тяхното превозване до лицензирана площадка.
Експертите от Регионална здравна ревизия – Враца ще окажат подпомагане по отношение на метода за отнасяне и разчистване на асфалтовата площадка, след извозването на отпадъците, според настоящите нормативни актове.
Проверката от страна на Областна администрация – Враца продължава с условие на документи и спомагателна информация от способените органи, както и посещаване на място на 4 февруари – ден, преди периода за транспортиране на отпадъците от площадката на „ Присма 1 “ ЕООД – Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР