Областният управител Гергана Микова отмени заповедта си от 31 март

...
Областният управител Гергана Микова отмени заповедта си от 31 март
Коментари Харесай

Вечерният час в Старозагорска област се отменя

Областният шеф Гергана Микова анулира заповедта си от 31 март за въвеждането на вечерен час в област Стара Загора от 21 до 5 часа сутринта, оповестяват от регионалната администрация. Заповедта се анулира във връзка със заповедта на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев от 6 април и на съображение на член 32, алинея 1 от Закона за администрацията.
На 1 април със заповед на шефа на Регионалната здравна ревизия в Стара Загора беше въведено краткотрайно ограничение на напредването на жителите на територията на региона в същия часови диапазон, която също се анулира през днешния ден. Жителите на Старозагорска област нямаха право да право да излизат от домовете си сред 21 и 5 часа, а изключение се правеше единствено за хората, които са на работа, и за нуждаещите се от медицински грижи.
Здравният министър Ананиев обаче включи в заповедта си от през днешния ден, с който подреди „ да се преустановят или анулират всички спомагателни ограничавания, въведени от органи на локалната власт, които не са в сходство със Закона за здравето и със Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР