Областният управител Дани Каназирева и кметът на община Брезово Христо

...
Областният управител Дани Каназирева и кметът на община Брезово Христо
Коментари Харесай

Намерено е решение за водата на пловдивското село Пъдарско

Областният шеф Дани Каназирева и кметът на община Брезово Христо Енков разискаха проблемите с водоснабдяването на обитаемоте места и опциите да бъдат решени в къси периоди. Вече се работи за дълготрайното решение на казуса с качеството на питейната вода в село Пъдарско, където хората от две години, поради съществуването на натурален уран, употребяват водоноски.

Мерките бяха подхванати след извършената среща в регионална администрация в края на предходната годината и поетите задължения от страна на ВиК и община Брезово.

„ Имаме добра връзка с институциите и ще продължим да работим дружно, съобщи регионалният шеф.

За задачата ще бъде построен нов тръбопровод с дължина 1,5 км, който ще зарежда Пъдарско от помпената станция на близкото село Борец. От ВиК са уведомили регионалния шеф, че е осъществено хидроложко изследване за качеството и количеството на водата и резултатите са доста положителни. Предстои да бъде построен нов сондажен бунар и нова санитарно-охранителна зона на помпената станция в Борец.

Инж. Димитър Куманов: Почти всички ВЕЦ-ове в България са противозаконни и във щета на екологията

Управителят на ВиК – Пловдив Спартак Николов е уверил, че всички мероприятия като планиране, създаване и финансиране ще бъдат от страна на сдружението. Според специалистите на региона, в случай че всичко върви по проект до шест месеца водопроводът може да бъде построен и въведен в употреба. Г-жа Каназирева увери, че регионална администрация ще окаже цялостно подпомагане при координиране и одобрение на документите за създаване на различното водоснабдяване на Пъдарско.

„ Най-важното е когато има проблем, да се откри бързо и дейно решение и да се дефинират ясни и съответни периоди за решаването му. Празни приказки и обещания не могат да вземат решение проблемите на хората, акцентира Дани Каназирева

От своя страна кметът Христо Енков заяви, че е изготвил четири годишен проект на дейностите, в това число и превантивни ограничения, които би трябвало да бъдат осъществени, с цел да се понижи заплахата от воден режим в община Брезово. Той добави, че на следващия ден ще го показа и разиска с управлението на ВиК Пловдив. В проекта са залегнали нужните поправки и действия на водопреносната мрежа в селата Стрелци, Свежен, Златосел, Розовец и Върбен, в които има проблеми с качеството на питейната водата, а честите повреди и остарялата ВиК мрежа са причина за неналичието й с дни.

На срещата, която се състоя в Брезово, участваха всички кметове и кметски наместници от общината, зам. регионалният шеф Евелина Апостолова, специалистите от регионална администрация инж. Йордан Кюмюрджиев и инж. Митко Стойчев и жители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР