Областният управител Чавдар Божурски проведе среща с директора на ОДМВР

...
Областният управител Чавдар Божурски проведе среща с директора на ОДМВР
Коментари Харесай

Засилено полицейското присъствие в Сотиря, където бяха изнасилени две деца

Областният шеф Чавдар Божурски организира среща с шефа на ОДМВР – Сливен ст. комисар Димитър Величков по отношение на подхванатите от Дирекцията ограничения за сигурността и спокойствието на популацията в сливенското село Сотиря след осъществените похищения върху деца. Това оповестиха за " Фокус " от пресцентъра на Областната администрация.

Сотиря се обслужва от полицейски сектор, на непрестанно разположение са действен служащ, както и патрулен екип в региона. От 15 август, когато 7-годишната Кристин Георгиева стана жертва на ликвидиране, в обитаемото място е засилено полицейското наличие. „ На непрекъснато разположение са патрулен автомобил и автомобил на пътна полиция със съответните екипи, както и екип на Специализираното тактическо звено за бързи дейности. Засиленото наличие продължава. Едновременно с това се работи интензивно с престъпния контингент, организират се беседи “, уточни ст. комисар Величков. Както на първия, по този начин и на втория сигнал за посягане по отношение на дете, органите на реда са се отзовали неотложно и са реагирали съответно на ситуацията.

От ОДМВР са основали организация за всекидневен контакт с кметовете и кметските наместници на обитаемоте места. Със заповед на шефа са образувани мобилни екипи с присъединяване на чиновници на управителни длъжности, които ежемесечно посещават селата в региона. Разчита се на положителното взаимоотношение с кметовете и кметските наместници за обезпечаване спокойствието на хората и за предварителна защита против престъпността. От значимо значение е съдействието при определяне на непознати или нелегално пребиваващи лица, каквато информация не е била предоставена навреме във връзка с един от арестуваните за похищението от 30 август. „ Усилията за гарантиране на реда и опазването на собствеността в дребните обитаеми места в Сливенска област е главен приоритет в работата на ОДМВР ", увери ст. комисар Величков.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР