Областният противоепидемиологичен щаб, който ще заседава на 24 януари, трябва

...
Областният противоепидемиологичен щаб, който ще заседава на 24 януари, трябва
Коментари Харесай

Само ден дели Бургас от обявяване на грипна епидемия

Областният противоепидемиологичен щаб, който ще заседава на 24 януари, би трябвало да реши дали да бъде оповестена грипна почивка за учениците в Бургас. Ако това се случи от 27 до 31 януари децата излизат във почивка.
Кметът Димитър Николов е разискал обстановката с шефа на Регионалната здравна ревизия доктор Георги Паздеров. Николов е предложил на регионалния противоепидемиологичен щаб да разгласи грипна почивка. Наредено е закупуването на антивирусни и противогрипни медикаменти за всички обществени заведения, за които се грижи общината.
Според изнесените данни тази зима грипният вирус обгръща най-често децата сред 0 и 14-годишна възраст, до момента в който през 2019-та година болестта е засегнало най-много възрастните хора над 65 години.
Засилен е филтърът в детските градини и ясли, мярка която дава позитивен резултат. Външни лица не се позволяват в детските заведения, следи се за тяхното здравословно положение. На всички шефове е обещано напътствие да включват в менюто на детските заведения чай, мед и изключителна дажба цитрусови плодове.
След утрешното съвещание на регионалния противоепидемиологичен щаб ще бъде издадена заповедта за оповестяване на грипна зараза в Бургас.
 
 
 
 
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР