Областният председател на АБВ-Ямбол Здравко Здравков определи въвеждането на нови

...
Областният председател на АБВ-Ямбол Здравко Здравков определи въвеждането на нови
Коментари Харесай

Здравко Здравков: Новите касови апарати са за сметка на данъкоплатците и дребния бизнес

Областният ръководител на АБВ-Ямбол Здравко Здравков дефинира въвеждането на нови касови апарати като недомислена и нереална мярка. Пред медиите той разяснява, че това е следващият опит. Здравков уточни, че за промяната на касовите апарати и съответния програмен продукт налице са редица несъответствия и това, което става на процедура е, че спъва дребния бизнес „ Липсва предварителна оценка.

За следващ път се удостоверява, че ограниченията, въведени без разбор и оценка, водят до безпорядък, недоумение и даже могат да навредят повече, в сравнение с да оказват помощ. Сроковете за въвеждане са нереалистични и постановат спомагателна финансова тежест - цитираните суми са към 500 лв. за касов уред и програмен продукт. Проблем е и че поддръжката на новия програмен продукт, който ще коства на компаниите към 300 лв. годишно “.

По тематиката за въвеждане на нови касови апарати в комерсиалните обекти, зам.- ръководителя на Политическа партия АБВ Владимир Маринов изясни, че това на процедура не би могло да се реализира, тъй като в огромна част от дребните обитаеми места нямат интернет, към който да бъдат свързани новите апарати. Неясно остава по какъв начин ще бъде осъществена софтуерната отбрана. Зам.-председателят на АБВ Любомира Ганчева е на мнение, че мярката е в продължение на поредна държавна политика постъпленията в държавния бюджет да бъдат за сметка на потребителите, а не резултат от добре работеща стопанска система. Новите касови апарати са за сметка на данъкоплатците и дребния бизнес, безапелационна е тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР