Областният оперативен щаб в Пловдив се събира на извънредно утре.

...
Областният оперативен щаб в Пловдив се събира на извънредно утре.
Коментари Харесай

Областният щаб в Пловдив се събира извънредно заради ковид обстановката

Областният действен щаб в Пловдив се събира на изключително на следващия ден. Причината е усложняващата се епидемиологична конюнктура, оповестиха от Областна администрация.

Пловдивска област се намира в стадий 2 от новият проект за справяне с COVID-инфекцията. Прогнозата е до дни Пловдив да влезе в стадий 3 от проекта за справяне с пандемията, демонстрира картата за претовареност на интензивните кревати, която е главен фактор за прекосяване в идващ стадий за стягане на ограничения.

Ето какви се планува с Етап 3:

1. Образователна система - присъствен образователен развой се реализира за 50 % от паралелките с възпитаници от пети до 12 клас с въведена ежеседмична ротация.

2. Обекти и действия с публично значение - Въвеждане на ограничавания до 50% в капацитет/работна площ/брой лица в обектите и действия, избрани със заповед на министъра, със значение за публичното здраве, въвеждане на работно време до 22 часа, при съблюдаване на метода „ Зелен документ “.

3. Работодатели - Задължително въвеждане на отдалечена форма на работа и съществуване на зелен документ, очестяване графика за придвижване на транспортните средства от градския превоз, при опция и след разбор.

Ето и картата с настоящи данни към днешна дата:

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР