Областният оперативен щаб ще реши утре дали учениците в Пловдив

...
Областният оперативен щаб ще реши утре дали учениците в Пловдив
Коментари Харесай

Областният щаб ще реши утре за грипна ваканция на учениците в Пловдив и региона

Областният действен щаб ще реши на следващия ден дали учениците в Пловдив и района да бъдат пуснати в грипна почивка от понеделник. Причината за това е, че от ден на ден деца са с респираторни инфекции.
„ В момента за заболеваемостта във възрастовата група от 5 до 14 години е 774 на 10 000 и е в епидемиологични стойности. По последни данни 19,3 % от учениците не вървят на учебно заведение поради заболяване. През предходната седмица те са варирали от 12 до 15 % “, съобщи доктор Милена Панайотова. Регионалното ръководство на образованието ще реши дали децата да продължат образованието си онлайн от домовете си.
През предходна седмица Областният щаб наложи противоепидемични ограничения в Пловдив и района. Бяха отсрочени профилактичните прегледи за деца и дами, както и наложителните по календар имунизации от общопрактикуващите лекари. Беше въведено и ограничение на свижданията в лечебни заведения и домове за остарели хора, засилен филтър в детските и образователни заведения с учестена стерилизация и по-често проветряване на пространствата и други.
Заболеваемостта от грип остри респираторни болести обаче продължи да пораства.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР