Областният оперативен щаб реши днес да бъдат преустановено посещението на

...
Областният оперативен щаб реши днес да бъдат преустановено посещението на
Коментари Харесай

След София: Още една голяма община затвори дискотеките заради бума на К-19

Областният действен щаб реши през днешния ден да бъдат прекратено визитата на нощни заведения, пиано питейни заведения, клубове на територията на област Благоевград, считано от през днешния ден до 7.11.2020 година, предава БГНЕС.

Новината оповестиха на брифинг по обяд през днешния ден Областният шеф Бисер Михайлов и шефът на РЗИ-Благоевград доктор Калоян Калоянов. Заседанието бе онлайн, а решението бе взето, откакто броят на заболелите надвиши 120 на 100 000 души население.

„ Решено бе да бъдат прекратено визитата на нощни заведения, пиано питейни заведения, клубове на територията на област Благоевград, считано от през днешния ден до 7.11.2020 година “, сподели регионалният шеф.

Той приканва да се съблюдават трите Д-та – отдалеченост, стерилизация и дисциплинираност, да бъдем виновни към себе си и близките.
„ От няколко седмици сме в така наречен „ алена зона “, като броят на заболелите надвиши 120 на 100 000. Днес сме на 4-то място с 47 позитивни проби “, заяви доктор Калоянов.

Той добави, че най-натоварени са лечебните заведения в Гоце Делчев и в Сандански и Петрич. В останалите лечебни заведения има към момента места. Ще бъдат разкривани още места при нужда. Процесът е динамичен, едни постъпват, други са изписани. Към момента няма място за терзание.

„ С последната заповед на министър Ангелов всички планови интервенции ще бъдат прекратени до 30-и ноември като всяка една болница в би трябвало да има не по-малко от 10% кревати за лекуване на Коронавирус заболели “, сподели още доктор Калоянов.

Според него сега има две свободни кревати в Сандански, само че ще се провиснал още 8. В Гоце Делчев има 6 свободни кревати.
„ За последната седмица са осъществени 396 инспекции, формирани са 18 акта. Най-голям % от нарушаванията е за неносене на маски на закрито и липса на отдалеченост.

Имаше писма със поръчки за осъществяване на сватби в Петрич и след инспекции е открито, че сватбите не са извършени “, добави шефът на РЗИ.

„ Постъпи предложение в щаба за по-активно включване на персоналните лекари по молба на шефовете на лечебните заведения. Въпросът ще се реши на следващия ден посредством видео връзка с кметовете по общини. Предстои диалог с ректора на ЮЗУ за включване на студенти в борбата с вируса “, приключи регионалният шеф и ръководител на Общинския действен щаб Бисер Михайлов.

, с решението на Столичната РЗИ от 25 октомври нощните заведения в София затварят порти поради забележителния растеж на новозаразени с ковид. Мярката важи за 2 седмици.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР