Областният медицински щаб в Пловдив разшири картата на болниците, които

...
Областният медицински щаб в Пловдив разшири картата на болниците, които
Коментари Харесай

Новини от подготовката на Пловдив за вируса, бизнесът се включва

Областният медицински щаб в Пловдив разшири картата на лечебните заведения, които могат да одобряват пациенти с Covid- 19 с Транспортна болница през днешния ден. Въпреки първичния отвод, управата на болничното заведение в лицето на шефа и доктор Пламен Павлов през днешния ден даде обещание, че болничното заведение ще направи поетапно метаморфоза на работата си и, когато има подготвеност, може да настанява пациенти. Условията там са положителни, в нея работят 51 лекари, разполага с 92 кревати, а респираторни апарати са 2. С нея на процедура всички пловдивски болници- 34 на брой, декларират подготвеност да лекуват пациенти. В това число и частните, които излязоха с декларация още преди дни. 
Спешните медици в Пловдив са декларирали, че са обезпечени с персонални защитни средства от национална доставка. Те могат да обезпечат и дарят безплатно 14 респираторни апарата на инфекциозните лечебни заведения, които имат потребност. В петък и общинската болница " Св. Мина ", избрана за втора съществена база, и Транспортна, ще показват проектите си за метаморфоза. Има сигнали за скупчвания на пациенти пред Инфекциозна клиника в УМБАЛ " Пловдив ", която на момента е единственото място, към което се насочват хора със подозрения, че са заболели, само че се чака позволение от Националния щаб, сподели през днешния ден на брифинг регионалният шеф Дани Каназирева.
    
Междувременно през днешния ден се разбули една мистерия, която вълнуваше медиите няколко дни- от какво е умряла 84 годишна пациентка с дихателна непълнота и прехвърляна от болница в болница. Оказа се, че тя не е била болна от Covid-19 , само че Апелативна прокуратура подреди инспекция за небрежност при оказване на здравна помощ.
   
Социалните служащи в Пловдив нямат защитни средства, сигнализира директорката на " Социални услуги " Надя Танева. А се постанова да посещават хора, да им носят защитни средства. В община Пловдив стартират да вършат лист на самотно живеещи възрастни хора. 400 от тях са обхванати в системата " Социален домакински патронаж ", само че това не са всички, които биха имали потребност от доставяне с хранителни артикули при една продължителна карантина, каквато се обрисува за възрастните. Общината разгласи и набирателен фонд „ Пловдив дружно против COVID-19 “, средствата от който ще се употребяват за нужната животоспасяваща здравна инсталация. Вече има голям брой позвънявания от страна на предприемачи, които желаят да поддържат общината в този сложен за нея миг. Сметката е оповестена на уеб страницата на община Пловдив.
Докато се чакат доставки на защитни средства, една пловдивска фирма- " Биофреш ", производител на гел за стерилизация, подари през днешния ден 1 000 туби по 75 мл на УМБАЛ " Пловдив ". На процедура това е първото подаяние на лечебните заведения от страна на пловдивския бизнес. 
" НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 18 март "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР