Областният медицински съвет в Монтана проведе свое заседание, на което

...
Областният медицински съвет в Монтана проведе свое заседание, на което
Коментари Харесай

Новите мерки за справяне с коронавируса бяха обсъдени в Монтана

Областният медицински съвет в Монтана организира свое съвещание, на което бе разисквана ситуацията в района и бяха предложиха ограничения за недопускане разпространяването на ковид в региона. Областният шеф Росен Белчев срещна присъстващите с последната заповед на здравния министър и извършената полемика с министър ръководителя на България.
"По време на полемиката на два пъти министър-председателя акцентира, че хората не би трябвало да бъдат унизени, а би трябвало да им се изяснява, каква е заплахата от заразяването с ковид, по тази причина контролните органи би трябвало да подходят с един диалог и към този момент при неспазване и непокорство на нарушителите да се пристъпва към сформиране на актове, само че най- към този момент да се обърне внимание на предварителната защита и на обяснението за спазването на ограниченията ", сподели той.
8 са дейните позитивни случаи на ковид в област Монтана. Така общо броят на инфектираните в района става 32-ма.
"Цифрата не е стряскаща, тъй като два от тях са под карантина, поданици на град Враца, които карат 14-дневната си карантина в Горно Озирово. Един гражданин на София, позитивен от през вчерашния ден, кара карантината в Медковец. Един видински пациент в Княжева махала и двамата монтански - майката и щерка. Под карантина като цяло към днешна дата са 199 индивида. Само като числа ще загатна жителите на Русия и Беларус, които построяват Балкански поток. Те не са под карантина. 229 са в регионалният град, в Лом са 58 и в Брусарци 61 души. Към допълнение на заповедта, преди броени минути получихме информация от доцент Кунчев, че организирането на сватби, кръщенета и други фамилни празненства за времето от 10-ти до 12-ти в това число се позволяват, тъй като е доста къс интервала, при спазването на всички противоепидемични ограничения ", заяви шефът на РЗИ Монтана доктор Елена Борисова.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР