Областният лидер на ГЕРБ в Пиринско евродепутатът Андрей Новаков внесе

...
Областният лидер на ГЕРБ в Пиринско евродепутатът Андрей Новаков внесе
Коментари Харесай

ГЕРБ вкарва в съда битката срещу кмета на Благоевград

Областният водач на ГЕРБ в Пиринско евродепутатът Андрей Новаков внесе тъжба в Административния съд в Благоевград за преустановяване пълномощията на кмета Румен Томов, оповестява в. " 24 часа ".
Припомняме, че някогашният градоначалник Атанас Камбитов (който загуби на последните локални избори от Томов) сезира Общинската изборна комисия, че новият кмет не е спазил законовия период за изтриване на едноличната си компания в Търговския указател.
В края на предходната седмица ОИК прегледа проблема. Тогава обаче единствено четирима от членовете гласоподаваха " за " преустановяване на пълномощията на кмета, а останалите 9 бяха " срещу ". По тази причина ГЕРБ апелират решението на ОИК в съда.
По думите на Новаков от ГЕРБ са безапелационни, че законът е нарушен. " През последните 2 седмици виси един голям проблем и тъкмо тъй като желая да оказа помощ на града и кмета, смятам, че е най-редно Административният съд да се произнесе дали е нарушен някъде законът, или не ", разяснява той.
Евродепутатът увери, че в случай че съдът отсъди, че всичко е наред по проблема, ще си свидлив ръцете и ще продължат да работят. Другият вид по думите му е провеждането на нови кметски избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР