Областният кризисен щаб в Пловдив заседава извънредно по повод заповедта

...
Областният кризисен щаб в Пловдив заседава извънредно по повод заповедта
Коментари Харесай

Природни паркове около Пловдив, които могат да бъдат посещавани

Областният спешен щаб в Пловдив заседава изключително във връзка заповедта на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, с която се позволява визитата на естествените паркове и забележителности от жителите , заяви регионалният шеф и ръководител на щаба Дани Каназирева.
„ Всички сме наясно, че Пловдив има своята специфичност като община, която е от табела до табела. С оглед на това, разговарях с министър Кирил Ананиев и регионалният щаб взе решение все още кои паркове да бъдат отворени за жителите и по какъв начин ще се реализира контрола за достъп до тях отвън границите на града “, изясни Каназирева. Според решението, се позволява посещаване на територията на лесопарк „ Родопи “, включващ зони за отдих „ Бяла Черква “, „ Студенец “, хижа „ Здравец “ и " Копривките ", на територията на общините Куклен и Родопи.
Разходки там могат да се организират за времето от 09:00 ч. до 21:00 ч., при съблюдаване на обществена отдалеченост и всички настоящи противоепидемични ограничения. Не се позволява потребление на градски превоз, лифтове и визити на хижи и туристически обекти. Организацията и контролът ще се реализират от органите на Министерство на вътрешните работи. Дани Каназирева уточни, че в тези паркове ще има полицейско наличие в описаните зони, само че " от всички нас зависи спазването на напътствията и на ограниченията, които към момента са в действие ".
Решение за парковете в останалите общини не е взето, от страна на регионалния щаб, тъй като там няма КПП-та и действително кметовете по места би трябвало да основат реда и организацията за визитите им. " Молим пловдивчани за схващане и прецизно съблюдаване на напътствията на Министерство на вътрешните работи при посещаване на позволените зони за отдих. Нашето държание през идващата седмица и идните почивни и празнични дни ще е показателно за следващи решения ", прикани регионалният шеф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР