Областният координатор на ГЕРБ - Кюстендил Виктор Янев, народните представители

...
Областният координатор на ГЕРБ - Кюстендил Виктор Янев, народните представители
Коментари Харесай

Депутати от ГЕРБ и кметове присъстваха на първата копка за рехабилитацията на пътя Дупница - Клисура - Самоков

Областният координатор на ГЕРБ - Кюстендил Виктор Янев, народните представители от ГЕРБ Радослава Чеканска, Станислав Иванов и Валентин Милушев участваха на символичната първа копка за рехабилитацията на пътя Дупница – Клисура – Самоков.

Официалното събитие, което се състоя в Дупница, бе почетено също от кметовете на Дупница и Сапарева баня – инж. Методи Чимев и Калин Гелев, зам.-кмета Крум Милев, ръководителя на Общински съвет – Сапарева баня Иван Куйов, ръководителя на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура " Георги Терзийски и други

Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова даде старт на рехабилитацията на 32,5 км. от второкласния път Дупница – Клисура – Самоков. "Пътят е малко повече от 32 км. и не бе ремонтиран повече от 30 години. За 15 месеца той ще бъде изцяло подготвен ", съобщи Николова. Тя плисна менчето за шанс и противоречива работа, а преди този момент отец Георги Паликарски отслужи водосвет за шанс в ремонтните действия.

"Отдавна чакахме този ремонт и се веселя, че най-сетне той ще бъде реалност. Това трасе е доста значимо от стратегическа позиция за град Дупница, защото свързва значимия кулоар от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ с Автомагистрала „ Струма “ и Автомагистрала „ Тракия “. Дупница е на кръстопът и по обясними аргументи положителната инфраструктура ще окаже своето позитивно въздействие както за локалния бизнес, по този начин също и за развиването на туризма в района ", съобщи инж. Чимев, който благодари на държавното управление за отпуснатите средства за рехабилитацията на пътя.

Проектът се финансира по Оперативна програма „ Региони в напредък “ 2014 - 2020 година посредством Европейския фонд за районно развиване и националния бюджет. Отсечката е разграничена на два лота – 27 и 28.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР