Областният изборен щаб на ГЕРБ-Благоевград подаде жалба до Районната избирателна

...
Областният изборен щаб на ГЕРБ-Благоевград подаде жалба до Районната избирателна
Коментари Харесай

Свалиха агитационни материали по жалба на ПП ГЕРБ

Областният избирателен щаб на ГЕРБ-Благоевград подаде тъжба до Районната изборна комисия за сложени пропагандни материали наоколо до секции за гласоподаване в Благоевград.

„ Непосредствено до изборни секции от № 27 до №31 в Благоевград има сложени пропагандни материали (билборди) за избрани политически партии/коалиции, което е нарушаване на наредбите на член 184. (1) от Избирателния кодекс ”, се споделя в жалбата, като се желае РИК да предприеме ограничения по случая с оглед спазването на изборното законодателство.

В отговор на жалбата РИК-Благоевград се свърза с ръководителите на секция 27 и секция 28, и след извършения диалог, е открито, че фактически има нарушаване на закона и жалбата дава отговор на действителното състояние.

РИК указа на членовете на СИК номер 27 и СИК номер 28, намиращи се надлежно в ПГСАГ и 3-то ОУ, да подхващат дейности по неотложно премахване на пропагандните материали, сложени на билбордите, намиращи се на по-малко от 50 м. от входа на постройките.

До 11 часа в РИК бяха постъпили 5 тъжби, за лица,които дават инструкции на хора, които съпровождат по какъв начин да гласоподават.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР