Областният информационен център-Варна, като част от Звеното за публични консултации

...
Областният информационен център-Варна, като част от Звеното за публични консултации
Коментари Харесай

Планират нов туристически маршрут

Областният информативен център-Варна, като част от Звеното за обществени съвещания към РСР на Североизточен район, организира обществено разискване на присъединяване на Община Дългопол в Концепция за интегрирани териториални вложения (КИТИ) " Приключения и отдих в долината на река Камчия “ – основаване на интегриран туристически артикул в устойчива околна среда “. В събитието се включиха представители на локалната администрация, учебни заведения, читалища, бизнес и други заинтригувани. Те бяха осведомени с типовете действия, планувани за осъществяване.

Концепцията с водещ сътрудник Община Смядово включва 10 планови хрумвания на 9 сътрудници, измежду които Община Дългопол. Тя взе участие в 4 плана, два от които интегрирани, на обща стойност 2 460 500 лева Предвижда се концепцията да бъде финансирана от три стратегии – " Развитие на районите “ 2021-2027 година, " Развитие на човешките запаси “ 2021-2027 година и " Околна среда “ 2021-2027 година

Тя възнамерява основаване на интегриран туристически артикул " Приключения и отдих в долината на река Камчия “ със седем тематични маршрута на територията на общините Велики Преслав, Върбица, Смядово и Дългопол. За интензивно включване на естественото и културното благосъстояние са планувани следните направления в долината на река Камчия: " Скални манастири и естествени явления “, " По пътя на водопадите “, " Язовири, минерални извори и здраве “, " Планински туризъм, завършения и отдих “, " Културно-историческо завещание и познавателен туризъм “, " Фестивали, събития, обичаи и традиции “ и " Винен туризъм “. На база седемте маршрута ще бъдат създадени туристически пакети за дестинацията с друга дълготрайност на престоя. Концепцията включва и създаване на мрежа от осведомителни центрове, цифровизация на дестинацията, деен маркетинг и реклама. За обезпечаване на човешки запаси и качествено туристическо обслужване е включен план за образование на фрагменти и основаване на действителни работни места в туризма.

Четирите общини попадат в региони със забележителен евентуален риск от наводнения по поречието на река Камчия, поради което са заложени ограничения за предварителна защита в избрани обитаеми места на туристическата дестинация.

По време на общественото разискване присъстващите показаха утвърждението си, както и отзиви по отношение на ползотворния резултат от осъществяването на концепцията. Те ще бъдат систематизирани в отчет и показани на необятния състав на РСР, който да ги вземе под внимание преди да утвърди Общата програмна идея за Североизточен район и да изготви приоритизирания лист с концепции за осъществяване.

Подкрепа и отзиви за концепцията можете да изразите на следната анкета https://forms.gle/BZQMkCUTG1mfHynT9
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР