Областните болници ще последват съдбата на общинските , ако не

...
Областните болници ще последват съдбата на общинските , ако не
Коментари Харесай

БЛС: Областните болници може да последват съдбата на общинските

Областните лечебни заведения ще последват ориста на общинските, в случай че не се вземат незабавни ограничения в системата на опазването на здравето. Това предвижда пред Българска национална телевизия ръководителят на Българския лекарски съюз Д-р Венцислав Грозев. По думите му първото, което би трябвало да се предприеме е преостойностяването на клиничните пътеки и отчитане на спецификата на всеки района.

Българският лекарски съюз към този момент е предложил решение на казуса с общинските лечебни заведения. Според ръководителя на съюза Венцислав Грозев би трябвало да има диференциация, структурни промени и някаква промяна. Общинските лечебни заведения и част от тях имат своето място в системата на опазването на здравето.

Проблемите в общинското опазване на здравето се мултиплицират на всички места. И на регионално равнище, и на университетско равнище, въобще цялата болнична помощ. Не доста по-различно е и извънболнична помощ, сподели още доктор Грозев.
Д-р Венцислав Грозев, ръководител на Български доктор съюз: Общото решение на УС на БЛС и на всички на специалистите е, че не може да с позволява поголовно нарастване, би трябвало да има известна диференцираност и то там, където клиничните пътеки десетилетия не са претърпели никакво развиване.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР