Областните болници ще последват съдбата на общинските, ако не се

...
Областните болници ще последват съдбата на общинските, ако не се
Коментари Харесай

Областните болници ще последват общинските, прогнозират от БЛС

Областните лечебни заведения ще последват ориста на общинските, в случай че не се вземат незабавни ограничения в системата на опазването на здравето. Това предвижда ръководителят на Българския лекарски съюз доктор Венцислав Грозев пред Българска национална телевизия.

По думите му първото, което би трябвало да се предприеме е преостойностяването на клиничните пътеки и отчитане на спецификата на всеки район.

" Проблемите са насъбрани от десетилетия и всеки знае защо става дума. Неизплатените действия образуват задължения и започваме да приказваме за неприятен мениджмънт. 11 години приходите не мърдат и най-после отиваме и упрекваме колегите4, добави още той.

Българският лекарски съюз към този момент е предложил решение на казуса с общинските лечебни заведения. Според Грозев би трябвало да има диференциация, структурни промени и някаква промяна. Общинските лечебни заведения и част от тях имат своето място в системата на опазването на здравето.

" Проблемите в общинското опазване на здравето се мултиплицират на всички места. И на регионално равнище, и на университетско равнище, въобще цялата болнична помощ. Не доста по-различно е и в извънболнична помощ ", сподели още доктор Грозев.

" Общото решение на УС на БЛС и на всички специалисти е, че не може да с позволява поголовно нарастване, би трябвало да има известна диференцираност и то там, където клиничните пътеки десетилетия не са претърпели никакво развиване ", разяснява доктор Грозев.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР