Областната Регионална здравна инспекция на София ще проверява лекарката от

...
Областната Регионална здравна инспекция на София ще проверява лекарката от
Коментари Харесай

Проверяват лекарката от Ихтиман, издала 194 болнични листа

Областната Регионална здравна ревизия на София ще ревизира лекарката от Ихтиман, издала 194 болнични листа на чиновници от една компания за половин година. Случаят беше посочен в отчета на Национален осигурителен институт и представен през вчерашния ден от премиера. По данни на лекарската комисия към болничното заведение в града, работодателят е обжалвал част от тях. Има и анулирани поради открити нарушавания. Доктор Йоли Костадинова съобщи, че всички болнични, които е издала, са законни.

Ихтиман

През първите 6 месеца на 2017-а лекар Костадинова е издала 500 болнични.194 от тях са на чиновници от шивашки завод в Ихтиман.
Д-р Йоли Костадинова - общопрактикуващ доктор: Основно фактически са роми, които са моята пациентска листа. Тъй като може би 1/3 работят в това шивашко дружество. Оплакванията им са безусловно действителни и всичко е законно.
Служителите имали проблеми със ставите и белия дроб, част от тях взимали болнични,за да гледат децата си.Една от пациентките на лекар Костадинова работи във компанията от 3 години.Твърди, че е била в болничен единствено 10 дни.

Катя Димитрова: Които са заболели не може без болничен. А те заболели ли са или се вършат, че са заболели. Болни са, не може по този начин.
От болничното заведение в Ихтиман оповестиха,че шефът на шивашката компания е обжалвал 13 болнични, а осем са анулирани.

Д-р Йоли Костадинова - общопрактикуващ доктор: " Никога не сме имали анулирани болнични. - Често ли се апелират? - Не.
В Областната районна здравна ревизия на София в последните 3 месеца против болнични на лекар Костадинова са подадени 16 тъжби от други компании. Нарушения не са открити. Експертите обясниха,че ревизират болничните по проучванията и другите документи, предоставени от лекарите, само че има обстановки, в които не могат да упражнят надзор.

Д-р Гергана Богданова РЗИ София - Област: Тези, които са за вирусни болести на образец, те са недоказуеми, само че това са дребен брой болнични дни, не може да бъдат повече от 14. Контролът е при самите общорпактукуваши лекари. Те знаят,че може да им бъдат наложени наказания.
Какъв е размерът на глобите и кой ги постанова, обаче Богданова не съумя да изясни. От Национален осигурителен институт оповестиха,че през първото полугодие са обжалвали над 11 хиляди болнични. Над 2000 са анулирани и не са изплатени.

  "За " и "против " готвената смяна за болничните листове
Правителството отсрочи към този момент готвените промени за първите три дни от болничния, откакто синдикати и работодатели не се съгласиха компенсацията да б...
 Заради злоупотреби с болнични компании желаят да закриват фабрики у нас Заради злоупотреби с болнични компании желаят да закриват фабрики у нас
Заради злоупотреби с болнични, компании желаят да закриват фабрики, сподели през днешния ден министър председателят и даде образец с Ихтиман. За фрапиращ случай със 194 болнични в е...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР