Областната комисия, назначена със заповед на министъра на здравеопазването за

...
Областната комисия, назначена със заповед на министъра на здравеопазването за
Коментари Харесай

Започна работата по изготвяне на областната аптечна карта в Ловешко

Областната комисия, назначена със заповед на министъра на опазването на здравето за създаване на регионална аптечна карта, организира първото си съвещание, оповестиха от Областна администрация-Ловеч.

Неин ръководител е регионалният шеф, членове са шефовете на Регионалната здравна ревизия, Районната здравноосигурителна каса, представители на районната фармацевтична гилдия, районната гилдия на Българската асоциация на помощник-фармацевтите, на сдружението за развиване на българското опазване на здравето и на общините.
 Областна администрация-Ловеч
На съвещанието бяха изяснени уговорките на всички заети с правенето на документа. Според методиката за изработването на регионалната аптечна карта тя би трябвало да съдържа систематизирана и систематизирана информация за демографската конструкция, броя, типовете действия и разпределението на откритите аптеки, броя на работещите магистър-фармацевти и помощник-фармацевти и потреблението на лекарствени артикули за домашно лекуване на популацията на територията на региона.

До края на септември в РЗИ би трябвало да бъде подадена информацията от съсловните организации и общините, а в първите дни на октомври ще се организира последващо съвещание на комисията.

Областната аптечна карта би трябвало да бъде направена до края на октомври и да бъде показана на министъра на опазването на здравето дружно със мнение за нужния най-малък брой аптеки по типове действия, минималния брой работещи магистър-фармацевти и помощник-фармацевти, избрани съгласно потребностите на популацията в региона.

На съвещанието стана ясно, че главният проблем пред аптеките е кадровият.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР