Областната епизоотична комисия в Шумен прие на днешното си заседание

...
Областната епизоотична комисия в Шумен прие на днешното си заседание
Коментари Харесай

Превантивни мерки срещу африканска чума по свинете в Шуменско

Областната епизоотична комисия в Шумен одобри на днешното си съвещание спомагателни превантивни ограничения за недопускане на Африканска чума по свинете в района, съобщи Българска телеграфна агенция.

В региона няма случай на позитивна проба от болестта, означи доктор Наташа Баева, шеф на отдела " Здравеопазване на животните " в Областната дирекция по сигурност на храните.

Тя сподели още, че вследствие на решение от предходното съвещание на епизоотичната комисията, е осъществена и инвентаризация на всички свиневъдни обекти в Шуменско. По нейни данни на територията на региона се отглеждат към 65 000 свине, 62 055 от които се намират в седем промишлени свинеферми.

Областната епизоотична комисия в Шумен ще заседава още веднъж на 25 юли.

Сформираната на предходното й съвещание междуведомствина комисия, с представители на разнообразни институции, в период е провела осведомителни срещи в обитаеми места в десетте общини на региона, на които е разяснено за заплахите от болестта и признатите на тогавашното й съвещание превантивни ограничения за недопускане на разпространяването на африканска чума по свинете в Шуменско, бе обявено още на епизоотичната комисия през днешния ден.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР