Областната епизоотична комисия в Плевен отхвърли искане на фирма за

...
Областната епизоотична комисия в Плевен отхвърли искане на фирма за
Коментари Харесай

Отхвърлиха искане на фирма за лов на благороден елен

Областната епизоотична комисия в Плевен отхвърли искане на компания за лов на доблестен елен в ловното стопанство Дрян, оповестиха от комисията.

Д-р Иван Йорданов - шеф на Областната дирекция по сигурност на храните /ОДБХ/, разясни, че решението е взето в сходство с ограниченията за био сигурност и за предварителна защита разпространяването на Африканската чума по свинете /АЧС/. Ловното стопанство се намира в зона, в която ловът е неразрешен поради намерено огнище на АЧС.

Преди разкриване на ловния сезон ОДБХ провежда образование на ловците, касаещо ограничения против АЧС за биосигурност по време на лов.

Епизоотичната комисия в Плевен позволи еднодневен достъп за транспортиране на добита дървесина за огрев по искане на кметството от село Николаево, община Плевен. На това кметство бяха позволени превантивни дейности и разчистване на язовирната стена на водоема край селото.

Сдружението на кметовете от дребните обитаеми места не получи позволение за сеч, обвързвана с рандеман на дървесина за популацията за огрев през зимата.

От Областната гилдия на Български ветеринарен съюз оповестиха, че са дали своят вот на свое изключително съвещание писмо, че не са съгласни с публикувано изказване, че ветеринарни лекари в Плевенско не са подали в точния момент сигнали за случаи с заболели домашни свине.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР