Областната дирекция за безопасност на храните във Велико Търново, ще

...
Областната дирекция за безопасност на храните във Велико Търново, ще
Коментари Харесай

Отнемат разрешителното на превозвача, пълнил цистерна за мляко с гориво

" Областната дирекция за сигурност на храните във Велико Търново, ще отнеме разрешителното на транспортьор, употребявал цистерна за транспорт на сурово мляко, с цел да я цялостни с гориво от бензиностанция ", заяви шефът ѝ доктор Станимир Спасов.

" Това е жестоко нарушаване на Закона за храните, въз основата на което на превозвача ще бъде отнето разрешителното за активност, ще му бъде връчен акт за установено нарушаване.

На базата на този акт ще бъде издадено наказателно разпореждане, след което ще бъде избран размерът на глобата ", уточни Спасов.

Установяването на нарушаването е след подаване на сигнал, сподели той и добави, че това е първо сходно нарушаване, открито на територията на Великотърновска област.

Спасов отхвърли коментар в коя бензиностанция на територията на региона е било засечено нарушаването, отбелязвайки, че е в ход наказателната процедура.

Припомняме, че на 2 март огромни опашки от коли се образуваха пред бензиностанциите у нас. В обществените мрежи се появиха голям брой фотоси и видеа на големи опашки от коли пред бензиностанциите.

Шофьорите споделиха тогава, че се редят за гориво поради голям скок на цените за ден и слух, че горива скоро изобщо няма да има на бензиностанциите. Премиерът Кирил Петков незабавно успокои хората.



" Без никаква причина сега се всява суматоха за горивата! Един танкер разтовари през днешния ден, чакат се още два танкера за разтоварване в Лукойл. Гориво има и няма никакъв късмет да спре или да свърши ". Това написа късно вечерта на 2 март той. Петков ще призове Комисия за защита на конкуренцията да извърши инспекция кой и по какъв начин спекулира с цените.

Последвахаи взаимни обвинявания сред премиера и ГЕРБ. " Имаме огромни количества гориво в цялата система. Всичко е заредено по цялата верига. Единствената причина за суматохата в сряда с горивата е, че са се употребявали фотоси от дребни бензиностанци и са се изпратили в обществените мрежи в голям размер под политическа или хибридна офанзива.

Хората, които виждаме, че са го организирали това, са свързани с младежката организация на ГЕРБ ". Това сподели министър-председателят Кирил Петков след среща с членовете на Българската петролна и газова асоциация.

Той прикани хората да наблюдават какво споделя държавното управление и успокои, че гориво има на всички места у нас. Петков изясни и по какъв начин се е стигнало до суматохата, която провокира опашки на бензиностанциите.

" Малки бензиностанции, които са били без количество, с цел да не затварят са си вдигнали цената. В обществените мрежи се завъртяха платени постове от ГЕРБ, които провокираха суматоха измежду обществото и търсенето се е нараснало с пъти в тези часове. Така количеството се е изчерпало поради увеличеното търсене ".

" Всички тези пояснения за не знам си коя зима на Борисов... тъпо е да се употребява страхът на хората за политически цели ", счита министър председателят. " Има леко покачване на горивата и това е реалност. Тук приказваме за фотосите, които се завъртяха, с цени на горивата над 3 лева ", сподели още Петков.

Младежкото ГЕРБ дружно с Томислав Дончев и Делян Добрев дадоха отговор на обвиняванията на министър-председателя Кирил Петков. Да си министър-председател и да не можеш да се оправиш с една или друга обстановка, е беззащитност. Да обвиняваш другите - предходните, бъдещите, тъй като не можеш да се оправиш, е дъното на безпомощността, съобщи Дончев.



Има рецесия, тъй като няма водачество, няма изясненост, няма кой да успокои, няма кой да изясни на хората, добави Дончев. Младежи от ГЕРБ излязоха и направиха " самопризнания ", че са отговорни за суматохата с горивата, след което започнаха сериозните обвинявания към държавното управление, отправяни от ГЕРБ.

Според Делян Добрев държавното управление за следващ път е реагирало несъответстващо. Според него е трябвало държавното управление да отпусне горива от държавния запас на цена към 2 лева само че вместо това те са търсили някой, който да обвинят и по-късно са избрали това да са младежите от ГЕРБ.

По думите на Добрев Съединени американски щати и още 30 страни са отпуснали гориво от държавния запас и по този метод са успокоили хората.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР