Областната дирекция за безопасност на храните във Велико Търново ще

...
Областната дирекция за безопасност на храните във Велико Търново ще
Коментари Харесай

Отнемат разрешителното на превозвач, пълнил цистерна за мляко с гориво


Областната дирекция за сигурност на храните във Велико Търново ще отнеме разрешителното на транспортьор, употребявал цистерна за транспорт на сурово мляко, с цел да я цялостни с гориво от бензиностанция. Това заяви шефът на Областната дирекция по сигурност на храните доктор Станимир Спасов пред Българска телеграфна агенция.

 Горивата трансферираха 3 лева за литър, извиха се опашки пред бензиностанциите в страната (видео) Виж още

След като при започване на март се извиха опашки от коли пред бензиностанциите у нас, в обществените мрежи бяха публикувани фотоси и видеа на чакащите " последна опция " да си сипят по-евтино гориво. Там се появи и фотография на транспортьор, наливащ гориво в цистерна за мляко. По думите на самите водачи, се редели за гориво поради голям скок на цените за ден и поради слух, че горива по бензиностанциите скоро нямало да има. Премиерът Кирил Петков успокои, че " гориво има и няма никакъв късмет да спре или да свърши ", а за погрешните изказвания упрекна младежката организация на ГЕРБ.

Превозвачът ще получи наказания, защото по думите на Станимир Спасов действието му е " жестоко нарушаване на Закона за храните ". Въз основата на това ще му бъде отнето разрешителното за активност. Ще му бъде връчен и акт за установено нарушаване. На базата на този акт ще бъде издадено наказателно разпореждане, след което ще бъде избран размерът на глобата ", изясни Спасов.

 ГЕРБ сезира прокуратурата за газова договорка на половин цена в първия ден на войната Виж още

Установяването на нарушаването е станало след подаване на сигнал в Агенцията по сигурност на храните. Това е първо сходно нарушаване, открито на територията на Великотърновска област.

Спасов не разяснява в коя бензиностанция на територията на региона е било засечено нарушаването, защото е в ход наказателната процедура.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР