Областната дирекция по безопасност на храните - Велико Търново намери

...
Областната дирекция по безопасност на храните - Велико Търново намери
Коментари Харесай

Откриха незаконен склад с храни с изтекъл срок в Горна Оряховица

Областната дирекция по сигурност на храните - Велико Търново откри артикули с изминал период на валидност в противозаконен склад в Горна Оряховица, заяви Darik.

Вчера при осъществена взаимна инспекция от чиновници на районно управление (на МВР) – Горна Оряховица в складово помещение в железничарския град, употребено от 42-годишен мъж от същия град, прочут на полицията и осъждан, са открити хранителни артикули, тестени и сладкарски произведения без документи, удостоверяващи произхода и качеството им.

В хода на инспекцията е открито, че част от стоката е с изминал период на валидност, а складът е противозаконен и не дава отговор на откритите санитарни и хигиенични условия.

"Цялата налична продукция в противозаконния склад е с изминал период на валидност, заяви за БНР доктор Станимир Спасов, шеф на Областната организация по храните. В момента се разказват продуктите и количествата на негодните бисквити, вафли и други сладкарски и тестени произведения ".

Помещението е запечатано, питателните артикули следва да бъдат унищожени, а на ползвателя на помещението ще бъде формиран акт.

Шест марки масло у нас са фалшификат, има и заплаха за здравето

Ядем ли второ качество храни

Каква храна ни сервират в хотелите по морето

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР